Zyrtare/ Emrat e ministrave të propozuar nga Albin Kurti

Zyrtare/ Emrat e ministrave të propozuar nga Albin Kurti

March 22, 2021 0

Ka nisur seanca plenare për formimin e qeverisë së re në Kuvendin e Kosovës.

Albin Kurti është propozuar nga Lëvizja Vetëvendosje si kryeministër i ardhshëm, ndërkohë që Kurti ka depozituar edhe listën me emrat e ministarve të propozuar për qeverinë e re.

Në qeverinë “Kurti 2” do të jenë disa nga ministrat e qeverisë së parë të Albin Kurtit, ndërkohë që kaq vend edhe për ministra nga komuniteti serb.

Ministrat e propozuar nga Albin Kurti:

Zëvendëskryeministër i parë – Besnik Bislimi

Zëvendëskryeminstër i dytë dhe Minstër i Jashtëm – Donika Gërvalla;

Ministër i Financave – Hekuran Murati

Ministër i Punëve të Brendshme – Xhelal Sveçla.

Ministër i Shëndetësië – Arben Vitia

Ministër i Arsimit – Arbërie Nagavci;

Ministër i Kulturës – Hajrullah Çeku

Ministër i Ministrisë së Administrimit te Pushteti Lokal – Elbert Krasniqi;

 Ministër i Mjedisit dhe Infrastrukturës – Liburn Aliu

Ministër i Bujqësisë – Faton Peci;

Ministër për Komunitete dhe Kthim – Gorna Rakiq;

Ministër i Mbrojtjes – Armen Meha

Ministër i Zhvillimit Rajonal – Fitim Damka

Ministre e Ekonimisë – Artan Rizvanolli

Ministre e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tegëtisë – Rozeta Hajdari

Ministër i Punëve të Brendshme – Xhelal Sveçla. /revista.one/