Debate për Çmimet Grammy ‘Underrated’, Cardi B mbron artistët e rinj

Debate për Çmimet Grammy ‘Underrated’, Cardi B mbron artistët e rinj

March 15, 2021 0

Ndërsa polemikat vazhdojnë rreth Çmimeve Grammy 2021, Cardi B reagoi në Twitter ndaj thirrjeve për bojkot. Reperja e Bronx shprehu zhgënjimin që disa artistë dhe fansa kanë shprehur në lidhje me çmimet Grammy; megjithatë, ajo argumentoi se kjo dramë shpesh lë nën hije arritjet e artistëve “të nënvlerësuar” të cilët kanë punuar me vite dhe vite për këtë moment.

“Unë ndjej se kishte disa albume dhe këngë që duhej të ishin konsideruar për nominime, ndoshta vitin e ardhshëm ata do ta marrin notën siç duhet,” shkroi ajo. “Sidoqoftë, mos harrojmë shumë artistë me ngjyrë të nominuar nga Grammy këtë vit që nuk marrë jehonë nga bloget, revistat dhe shfaqjet e tjera të çmimeve.”

Cardi B më pas përmendi artistë si Chika, Royce 5’9 ”, Freddie Gibbs, Jay Electronica, Kaytranada, Brittany Howard, Free Nationals, D Smoke, Thundercat, për vlerat e tyre.

“Ndonjëherë është zhgënjyese ndonjëherë të punosh shumë me artin tënd dhe të ndihesh i anashkaluar sepse mund të mos dukesh si të tjerët, nuk je miks,” vazhdoi ajo, “kështu që jo gjithmonë pranë artistëve të tjerë, rep ose të rrymave  të ndryshme, qëndron jashtë medias ose akoma nuk janë aq popullore. Sidoqoftë ju jeni të talentuar dhe një ditë duhet të zgjoheni dhe të zbuloni se jeni nominuar dhe morët një njoftim nga një prej shfaqjeve më të mëdha të çmimeve thjesht për shkak të TALENTIT tuaj! “

Disa e akuzuan Cardi B se mban anën e Akademisë së Regjistrimit dhe injoron polemikat – veçanërisht mungesën e transparencës në procesin e nominimit, si dhe akuzat për racizëm dhe paragjykim racor. Cardi iu përgjigj kritikave duke ripostuar deklaratën e saj origjinale.

“JO… Unë po nxjerr në pah këta artistë të nënvlerësuar që u nominuan, “shkroi ajo,” dhe askush nuk i hap sytë për t’i uruar ata, të gjithë e hedhin inatin mbi artistët që paraqesin muzikën e tyre në një shfaqje çmimesh. Përsëri urime për Yall. ”

Reperi në rritje Chika, i cili është dominuar për Artistin më të Mirë të Ri dhe Mykal Kilgore, i cili është për Performancën më të Mirë Tradicionale R&B (“Më Lër të Shkoj”) ishin ndër ata që e falënderuan Cardi-n  për mbështetjen.

/revista.one/