“Zoom-zombie”, zbulohet shkaku i rritjes së aksidenteve gjatë pandemisë

“Zoom-zombie”, zbulohet shkaku i rritjes së aksidenteve gjatë pandemisë

April 18, 2021 0

Nese merr pjese per shume kohe ne konferenca online si Zoom, mos i hip makinës. Sipas Detroit Bureau ne SHBA, një studim i ri ka treguar se ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis pjesëmarrjes në video konferencë dhe aftësisë për të drejtuar një automjet.

Edhe pse për shkak të pandemisë dhe popullaritetit në rritje të të ashtuquajturës punë nga shtëpia, numri i aksidenteve është në rritje, të paktën kur bëhet fjalë për Shtetet e Bashkuara.

Gjatë vitit 2020, miliona amerikanë qëndruan në shtëpi dhe shumica vazhduan të bënin aktivitete biznesi. Ketu përfshinin konferenca të shpeshta video përmes aplikacioneve të njohura si Zoom.

Sipas studimit vjetor mbi faktorët që ndikojnë në sigurinë e ngasjes, kryer nga Root Insurance, kalimi i më shumë kohë në botën virtuale të thirrjeve video ndikon drejtpërdrejt në sjelljen pas timonit.

Ndikimi i të qenit pas ekranit është aq i theksuar sa që termi “zoom-zombie” tashmë është i sakte. Konfuzioni ne timon pas thirrjeve të gjata me video ngadalë ka arritur në krye të shkaqeve të aksidenteve në trafik.

Deri në 54% të të anketuarve kishin një problem me përqendrimin gjatë ngasjes pas një dite pune të mbushur me video konferencë.

Gjithçka mbështetet nga të dhënat zyrtare. Gjatë vitit 2020, trafiku në rrugët amerikane u ul me 13.2%, por gjithsesi 42.060 amerikanë u vdiqën, që është 8% më shumë se në vitin 2019. /revista.one/