Banka më e madhe e Amerikës, Morgan donte t’u merrte evropianëve futbollin

Banka më e madhe e Amerikës, Morgan donte t’u merrte evropianëve futbollin

April 22, 2021 0

Kur JPMorgan Chase ra dakord të financonte një garë të shkëputur të disa prej klubeve më të pasura të futbollit në botë, priste disa diskutime të nxehta.

Por banka më e madhe e Amerikës nuk e parashikoi këtë: Kundërshtimet masive të tifozëve, organeve drejtuese të sportit. Madje kundershtuan edhe Kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar, Boris Johnson, Presidentit të Francës, Emmanuel Macron. U perfshi edhe familja mbretërore britanike. Keshtu, përpjekjet për të formuar Superligën Evropiane u ndaluan brenda disa ditëve.

“Nuk mendoj se projekti është ende në funksion”, tha të mërkurën Andrea Agnelli, kryetar i klubit italian të Juventusit dhe një nga arkitektët kryesorë të planit, raporton CNN.

Dymbëdhjetë ekipet që u përpoqën të formonin kampionatin janë akuzuar se kërkuan të orkestrojnë një kapje masive parash duke u larguar nga gara. Kjo sipas tyre, bie ndesh me traditat e futbollit evropian.

JPMorgan (JPM), i cili dha një hua prej 3.5 miliardë eurosh (4.2 miliardë dollarë) për të filluar projektin, tani po pikturohet si një bashkëpunëtor i gatshëm për pronarët e klubeve miliarderë për të thelluar xhepat e tyre. Ai minon një nga pasuritë kulturore të çmuara evropiane, e cila rrënjët i ka në komunitetet e klasës punëtore.

Banka është përballur me kritika dhe tallje në mediat sociale për rolin e saj në marrëveshje. Një përdorues i Twitter përfshiu me sarkazëm një pamje të ekranit të letrës së fundit të Jamie Dimon drejtuar aksionerëve. CEO thotë se “bizneset duhet të fitojnë besimin e klientëve dhe komuniteteve të tyre duke vepruar etikisht dhe moralisht”.