Formula 1: Grand Prix i Turqisë anulohet për shkak të COVID-19

Formula 1: Grand Prix i Turqisë anulohet për shkak të COVID-19

May 14, 2021 0

Do të ketë dy gara të Formula 1 në Austri për të dytin vit radhazi.

F1 njoftoi të Premten se Çmimi i Madh Turk ishte anuluar për shkak të COVID-19. Anulimi do të thotë se Red Bull Ring do të presë garat e F1 gjatë fundjavave këtë verë.

Çmimi i Madh Turk u shtua në kalendarin F1 në Prill pasi Çmimi i Madh Kanadez u anulua për shkak të protokolleve COVID-19. Por rritja e rasteve të koronavirusit në Turqi do të thoshte që ekzistenca e planit te garës zgjati më pak se tre javë.

Finalja e Ligës së Kampionëve midis Chelsea dhe Manchester City u zhvendos gjithashtu nga Stambolli për shkak të COVID-19 në fillim të kësaj jave.

Si eshte kalendari F1 tani?
Vendosja e dy garave në Austri do të thotë që kalendari i F1 është zhvendosur pak. Çmimi i Madh i Monakos do të zhvillohet siç është planifikuar më 23 maj dhe pasohet nga Çmimi i Madh i Azerbajxhanit më 6 qershor. Pas kësaj, Çmimi i Madh Francez do të zhvillohet më 20 qershor në vend të 27 qershorit. Të dy garat në Austri do të pasojnë në 27 qershor dhe 4 korrik.

Grand Prix i Torontos gjithashtu u anulua
IndyCar anuloi zyrtarisht Çmimin e Madh të Torontos të Premten për shkak të COVID-19. Kv eshtë viti i dytë radhazi që gara është anuluar. Asnjë garë zëvendësuese nuk u njoftua menjëherë.

revista.one/