Propozim live për martesë nga kushëriri, ndërhyn policia në studio

Propozim live për martesë nga kushëriri, ndërhyn policia në studio

April 18, 2021 0

Nje propozim live, në emisionin “Dua të të bëj të lumtur” u transmetua historia prekëse e dashurisë mes dy të rinjve, Stiljano dhe Ersonelda.

Ata ishin njohur me njëri- tjetrin që në fëmijëri, pasi familjet e tyre jetojnë në të njëjtin fshat të Vlorës. Pas 1 viti lidhje, çifti vendosur që të fejoheshin dhe u kishin treguar familjarëve të tyre për marrëdhënien.

Mirëpo, gjyshërit e Ersoneldës (prindërit e saj kishin humbur jetën në aksident vite më parë), e kishin ndaluar atë që të vazhdonte lidhjen me Stiljanon sepse ishin kushërinj.

“Unë dhe Ersonelda nuk jemi kushërinj të afërt. Jemi kushërinj shumë të largët. Madje familja ime më ka thënë që mund të jemi kushërinj, por shumë po shumë të largët. Nëse do ishim të afërt atëherë dhe prindërit e mi nuk do më lejonin që të vazhdoja këtë histori dashurie. Ersonelda të kam sjellë këtu për të të thënë që nuk më intereson aspak se çfarë thonë të tjerët, unë të dua ty. Prandaj dua që dhe ti të vendosësh se çfarë do bëjmë!”,- tha Stiljano në studio.

Ersonelda ishte tepër e pavendosur dhe nën presion, ndërkohë që Stiljano i propozoi për martesë duke i drejtuar kutinë e unazës.

Nga ana tjetër, në prapaskenë ndodheshin familjarët e vajzës, të cilët tentuan të hynin me dhunë në skenë. Kështu, Ersonelda kërkoi që të thirrej policia, e cila shoqëroi në komisariat familjarët.

“Ata dëshirojnë që unë të martohem me dikë tjetër, që ka para. Dikë nga jashtë Shqipëria ose në kryeqytet. Ata thonë që po u martova me Stiljanon do rri në të njëjtin vend, por unë e dua Stiljanon”- tha ajo

Pas largimit të familjarëve, Ersonelda pranoi propozimin për martesë të Stiljanos, ndërsa historia rrënqethëse e dashurisë përloti mbrëmë teleshikuesit.

Çka nëse je i/e dashuruar me një kushëri?

Në një situatë të tillë, një përgjigje e shpejtë dhe e lehtë është e pamundur për të gjetur. Në fund të fundit, gjithçka duket se është kundër jush: ligjet e natyrës dhe shoqëria. Por ne ende përpiqemi të gjejmë përgjigjen në pyetjen: çfarë të bëjmë nëse jeni në dashuri me një kushëri?

Për një kusheri, ne jemi gjithmonë ata që kanë nevojë të mbrohen. Në fakt, nëse shihni një kushëri në sytë tuaj ashtu, kjo rezulton se ai bie nën të gjitha standardet e burrit ideal. Kjo është ajo ku vajza fillon të ndiejë se është në dashuri me kushëririn e saj. Në fakt, kjo nuk mund të jetë aspak e tillë. Në fund të fundit, ne gjithashtu duam dhe admirojmë të afërmit. Dhe shpesh vajzat ngatërrojnë këto ndjenja. Sidomos shpesh kjo ndodh me femrat që u rritën në një familje jo të plotë, domethënë pa një baba. Në këtë rast, vajza fillon të kërkojë një mbrojtës dhe e sheh atë tek kusheriri.

Siç dihet, marrëdhëniet midis të afërmve janë të dënuara. Dhe pika këtu nuk është vetëm në normat shoqërore, por edhe në gjenetikë.

Eshtë e nevojshme të vendosni së bashku. nëse mund t’i rezistoni një shoqërie që në mënyrë të qartë nuk ju lavdëron për një vendim të tillë. Natyrisht, siç u përmend më lart, ka disa të vërteta në fjalët e tyre. Por, nga ana tjetër, shumë shpesh kusherinjte e dashuruar, të cilët kurrë nuk lejohen të jenë së bashku, përfundojnë vetëm, pasi ata janë dashuri për njëri-tjetrin. Pra, nëse e doni kusheriren dhe ai ajo ju do, atëherë mblidhni vullnetin dhe mos i kushtoni vëmendje asaj që thonë të afërmit. Në fund, kjo është familja juaj dhe nëse ata ju duan, atëherë do t’ju kuptojne dhe pranojne. Herët ose vonë, por do të ndodhë. Ndërkohë, duhet vetëm pak durim, që të mos humbasësh dashurinë e jetës tënde.