“Selfie” nga Roveri i NASA-s që zbriti në Mars (foto)

“Selfie” nga Roveri i NASA-s që zbriti në Mars (foto)

February 19, 2021 0

Sonda Rover më e madhja dhe më e përparuara u dërgua nga NASA në një botë tjetër të prekur në Mars të Enjten (18 shkurt 2021), pas një udhëtimi 203-ditor duke kaluar 293 milionë milje (472 milionë kilometra). Konfirmimi i prekjes së suksesshme u njoftua në kontrollin e misionit në Laboratorin e Jet Propulsionit të NASA-s në Kaliforninë Jugore në 3:55 pasdite.